Feed on
Posts
Comments

Muffinok

MuffinLívi tök jó muffinokat süt. Sokan kérik a recepteket. Itt vannak:

Csokis-gesztenyés muffin

10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg puha vaj
2 ek rum
2 ek sárgabaracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütõpor
tetejére tejszínhab és örölt fahéj

Bekapcsolom a sütõt 175°C-ra (4-es), a muffintepsit kibélelem a papírkapszlikkal.
A darabokra tört étcsokit gõz fölött felolvasztom, és amikor kihûlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem; a lisztet pedig összekeverem a sütõporral.
A tojáshab negyedét erõteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan keverem bele.
Fakanállal belekeverem a sütõporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
30-35 perc alatt sülnek meg.

12 darab lesz belõle.

Eredeti szerzõ: Stahl Judit


Meggyes-mákos muffin

10 dkg magozott meggybefõtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütõpor
fél teáskanál õrölt fahéj
1 citrom
4 ek tej

Bekapcsolom a sütõt 200 °C-ra (6-os) és papírkapszlival kibélelem a muffintepsi horpadásait.
Lecsepegtetem a meggybefõttet.
A vajat, a cukrot meg a vaníliaaromát robotgéppel összekeverem és egyenként beledolgozom a tojásokat.
A liszhez hozzászórom a darát mákot, a sütõport és a fahéjat, majd az egészet belekeverem a vajas elegybe (fakanállal).
Belereszelem a citrom héját, fellazítom a tejjel és tempósan beleforgatom a meggyszemeket.
A masszát a formába adagolom és 20 perc alatt megsütöm.

12 darab lesz belõle.

Eredeti szerzõ: Stahl Judit

Több muffin: muffin.lap.hu

Van bevált muffin recepted? Írd le ide!

3 hozzászólás to “Muffinok”

  1. on 22 okt 2007 at 14:54 Hajdú Adrienn

    Bevált, és nagyon szuper ajánlom bele a csoki darabkákat.

  2. on 22 nov 2007 at 10:07 Mariann

    Az én kisfiam tejallergiás, így a muffinokat vaj helyett margarinnal, illetve tej helyett almalével készítem. Nagyon finom és kevésbé ragad az alja! A különböző ízesítéseket pedig a lehetőségeinkhez igazodva alkalmazom!

  3. on 02 dec 2008 at 15:10 Ancsa79

    Ma megcsináltam,nagyon finom lett.:):):)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply