Feed on
Posts
Comments

Mi van? 2009?

Mióta normális munkahelyen dolgozom és vannak élő kollégáim, a közlési vágyaimat teljesen kiélhetem ott, így a blog hátrébb csúszott egy hellyel.

Aztán jött a Facebook, és kiderült, hogy az online közlési vágyaimat meg az is kielégíti, úgyhogy a blog megint hátrébb szorult.

Olvasni RSS-ben olvasom a legtöbb forrást, így a ha ott tetszik valami, akkor csak kattintok a Share gombra, és megosztom az emberekkel.

Ha egy weboldal tetszik meg, akkor felveszem a Delicious-ba, és ha valaki kíváncsi rá, akkor látja, hogy mi tetszett.

Aztán rátaláltam a FriendFeed-re, ami ezeket a szolgáltatásokat összegyűjti, és egy feedet csinál belőle, ahol tényleg láthatják az ismerőseim, hogy mit történik velem / velünk. Ráadásul ez be van kapcsolva a Facebookra, úgyhogy az ismerősem is megutdják, hogy mikor raktam fel új képet flickrre vagy milyen video tetszett meg a youtube-on.

Persze a dolog Lívinél meg megfordult egy kicsit: mivel a nap nagy részét sokszor Bogival tölti (ez amúgy így nem igaz), ő a terhessége után rákattant a fórumokra és online közösségekre (ahol nagyon sok új értékes emberrel találkozott, amik valódi kapcsolatokká alakultak). Ráadásul elkezdett blogot írni, ahol a családot érintő dolgok nyilvánosságra találnak.

Úgyhogy a blog tényleg háttérbe szorult, és ha mégis támadna közlési vágyam, esténként már annyira fáradt vagyok, hogy nincs nagyon kedvem irogatni.

Amit még meg akartam csinálni, az az volt, hogy a különböző mikro szösszeneteket (delicious, facebook…) beintegrálom ide, de hát ez annyira nem sikerült. Majd talán egyszer, ha nagyon ráérek. Addig is be kell érnetek ennyivel. 🙂

One Response to “Mi van? 2009?”

  1. on 03 máj 2009 at 4:56 Lívi

    Mi az, hogy “a nap nagy részét sokszor Bogival tölti (ez amúgy így nem igaz)”???

    Minden nap a teljes napot Bogival töltöm! 🙂 Néha más is betársul vagy mi társulunk be. De ettől még együtt töltjük a napot 🙂

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply